perjantai 23. syyskuuta 2016

Kaksi sirkuskoululaista


Meillä on nyt perheessä kaksi sirkuskoululaista. Kuopus on käynyt sirkuskoulussa jo useamman vuoden. Esikoinen on käynyt kolmella sirkusleirillä, muttei ole aikaisemmin innostunut viikottaisesta sirkusharrastuksesta. Häntä on houkuteltu sirkusharrastuksen pariin, sillä hän on valtavan taitava. Kesäleirinohjaaja sanoi tänä kesänä, että esikoinen saa yhdessä leiriviikossa kiinni muut, jotka ovat koko vuoden ajan harjoitelleet sirkustemppuja. Nyt esikoinen sitten totesi toisen leiriviikon päätteeksi, että voisi kokeilla sirkusta viikkoharrastuksen.

Nyt pojat käyvät samassa ryhmässä kaksi kertaa viikossa treenaamassa sirkustaitoja. Toinen harjoituskerta on tiistai-iltaisin tässä aika lähellä meitä ja toinen viikkotreeni on lauantai-iltapäivisin pikkaisen kauempana, mutta pojat pystyvät nyt syksyn ajan kulkemaan sinne pyörillä ja sitten kun lunta on sen verran paljon, ettei heitä sinne voi pyörillä lähettää, heidät opetetaan kulkemaan julkisilla harrastuspaikalle.

Olen ollut yllättänyt, kuinka tyttövoittoinen harrastus sirkuskoulu on. Poikien ryhmässä on heidän lisäkseen vain yksi poika, joka sattuu olemaan esikoisen luokkakaveri.

Sirkuskoulussa harjoitellaan sirkusvälineiden käsittelyä, nyt alkusyksystä lapset ovat kokeilleet esimerkiksi kiinalaisia lautasia ja jönglööripalloja. Lisäksi sirkuskoulussa harjoitellaan erilaisia temppuja niin lattiatasossa, trampalla kuin roikkuvissa vanteissa ja liinoissa. Sirkuskouluun kuuluu myös joulu- ja kevätnäytökset. Tähän mennessä kuopus on esiintynyt kevätnäytöksissä, tänä vuonna hän esiintyy ensimmäistä kertaa myös joulunäytöksessä.

ps. kuvat ovat kahdelta viime kesältä sirkusleirin loppunäytöksistä

2 kommenttia:

  1. Minusta sirkuskoulu kuulostaa todella kivalta. Voisin itse alkaa harrastamaan sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuisten sirkuskoulut ovatkin nyt iso trendi, ainakin Hesassa on aikuisten omia ryhmiä. Sinne vaan!

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!