sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Hetkessä: Talvisirkus Matkalla


Kävimme katsomassa meidän jouluperinteeksi tulleen Talvisirkuksen. Tämä on varmaan jo viides vuosi peräkkäin, kun käymme katsomassa Hurjaruuthin Talvisirkuksen. Esitykset ovat vuodesta toiseen ollut kekseliäitä ja huiman taidokkaita ja odotimmekin taas paljon tämän vuotista esitystä.

Tämän vuotisen esityksen teema on Matkalla. Matkustajana on itse joulupukki, joka on vähän väsähtänyt ja kaljoittelee. Joulupukki singotaan tykinkuulana maailmalle ja hän kiertää useassa eri maassa. Joulupukki käy Venäjällä ja siellä taiteillaan rolabolalla balalaikan säestyksellä. Intiassa sikaryhmä tanssii Bollywoodia. Esityksessä on jonkin verran kohellusta ja välillä mennään mielestäni vähän hyvän maun rajoille. Esityksessä on myös härskejä kulttuurikliseitä. Silti esitys on viihdyttävä ja taidokas. Erityisesti mieleeni jäi pieni suloinen taapero, joka kuorituu munasta poikasena ja esiintyy myöhemmin uudelleen Kiinan pienenä keisarina.

Monta Talvisirkusta nähneenä itselleni jäi olo, että esityksen huippunumero jäi puuttumaan. Moni esittäjä oli taidokas ja huimakin, mutta jäin silti odottamaan vielä jotain loppuhuipennusta. Silti, hienoa kehonhallintaa ja upeaa taiturointia on esitys täynnä. En voi kuin ihastella, koska itselle on ollut iso haaste opetella jongleeraamaan edes kolmella pallolla. Enkä osaa sitä edelleenkään sujuvasti.

Luulen, että jatkossakin Talvisirkus kuuluu meidän perheen joulun ajan ohjelmistoon.

ps. itsestäni tuntui tosi kivalta kun kävellessämme Kaapelitehtaalle pojat muistivat viime keväisen Teatterimuseopäivämme. Se oli mukava päivä ja pojille tuntuu jääneen hyviä muistoja Teatterimuseosta.

* Kuva Hurjaruuthin nettisivuilta

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta perinteeltä. Voisi itsekin aloittaa samanmoisen oman perheen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan perinteitä. Talvisirkus kuuluu niin oleellisena osana jouluumme, että on vaikea kuvitella joulunaikaa ilman sitä. Esitykset ovat olleet taidokkaita vuodesta toiseen, joten voin lämpimästi suositella.

   Poista
 2. En ole kuullutkaan, mutta kuulostaa hyvältä :) Katsoin tässä eilen vai toissapäivänäkö se oli, telkusta cirque du soleilia ja ihastuin. Kunpa joskus pääsisi sitä katsomaan. Ohjelman jälkeen teki mieli roikkua naruissa ja liidellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cirque du Soleilin esitykset ovat huimia. Kävimme viime keväänä katsomassa esityksen Quidam Hartwall Arenalla ja olihan se hieno. Taituruus oli päätähuimaavaa. Ja musiikki kaunista.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!