sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Hetkessä: Saiturin joulu Kansallisteatterissa

Saiturin Joulu Kansallisteatterissa (kuva Kansallisteatterin nettisivuilta)
Kävin katsomassa Saiturin Joulun muutama vuosi sitten lasten kanssa Kansallisteatterissa. Ihastuimme esitykseen. Nyt esitystä ei ole pariin-kolmeen vuoteen. Kesällä huomasin, että Saiturin joulu tekee paluun ohjelmistoon ja kun kummipoikani äiti kysyi, lähtisimmekö yhdessä katsomaan esitystä, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä.

Kävimme katsomassa esityksen eilen. Ja se oli juuri niin ihana kuin muistinkin. Myös pojat pitivät esityksestä tosi paljon. Jopa esikoinen, joka on viime aikoina suhtautunut aika kriittisesti moneen esitykseen.

Charles Dickensin Saiturin joulu on tarina oikeudenmukaisuudesta, inhimillisyydestä ja siitä, ettei ole koskaan liian myöhäistä muuttaa elämänsä suuntaa. Tarinan päähenkilö on saita ja pihi Ebenezer Scrooge, joka ei piittaa joulusta eikä oikein mistään muustakaan. Paitsi rahasta. Hän ei näe ympärillään olevien ihmisten hätää. Jouluyönä hänen luonaan vierailee edesmenneen yhtiökumppaninsa Jacob Marleyn haamu sekä kolme joulun henkeä: entisen, nykyisen ja tulevan joulun henki, jotka saavat kylmäsydämisen Scroogen näkemään joulun ja koko elämän uudella tavalla.

Tämä esitys sopi täydellisesti tähän syksyiseen sadefiilikseen. Ensimmäistä kertaa tunsin hetkellistä joulumieltä esityksen aikana. Päähän jäi soimaa "Joulu kuuluu kaikille" ja mieleen jäi esityksen hieno visuaalinen toteutus ja lämminhenkinen sanoma. Saiturin joulu on taianomainen ja kaunis tarina, jossa on myös sopiva ripaus jännitystä. Meidän perhe suosittelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina!