maanantai 2. heinäkuuta 2018

Ajatuksia kesälomalle

Kirjastosta lainattua kesälomalukemista

Minulla on alkanut kesäloma. Olen nyt yhden viikonlopun verran laskeutunut lomalle ja huomaan, että pääni työstää vielä aivan täysillä työasioita. Uusia ideoita tulee ja niitä olen kirjoittanut vihkoon.

Olen tarkoituksella ollut kuitenkaan tekemättä työjuttuja ja olen ollut myös pois somesta. Minulle on ollut vaikea aikaisempinakin vuosina aloittaa loma ja sallin nyt aivoilleni sen, että ne vielä painivat työasioiden kimpussa. Kyllä myös aivoni pian rauhoittuvat, viimeistään silloin, kun miehen loma alkaa ja pääsemme pois kotiympyröistä.


Kuva kirjasta "Miksi suoritamme?" Kirja osui ja upposi, se kertoi suoraan minusta muutama vuosi sitten - nyt olen vähitellen päässyt eroon haitallisesta suorittamisesta

Tätä toivon kesälomalta:


* Kirjojen lukemista. Paljon, paljon kirjoja. Kepeitä kirjoja, muuta kuin ammattikirjallisuutta.
* Sometaukoa. Huomaan koukuttuneeni liikaa someen. Nyt olen asettanut itselleni rajat eli saan käyttää somea aamulla 15 minuuttia ja illalla 15 minuuttia. Ajattelin, että minun olisi vaikea irrottautua somesta, mutta viikonloppu meni jopa vähemmillä somemäärillä. Hyvä minä, ehkä koukuttumiseni ei olekaan niin totaalista kuin olin kuvitellut!
* Liikuntaa. Sekä lenkkeilyä että kehoa huoltavaa joogaa ja venyttelyä.
* Perhelomaa Suomessa. Tänä vuonna emme lähde ulkomaille. Viimeiset 10 vuotta olemme olleet joka kesä ulkomailla. Nyt on useampi syy, että päädyimme kesälomaan Suomessa (mun passi on mennyt vanhaksi, esikoisen keliakia olisi ulkomailla haastavaa ja suurin syy on kissamme Misse - emme raaski jättää häntä hoitoon).
* Tutustuminen uusiin kohteisiin pääkaupunkiseudulla, esimerkiksi Vallisaari ja Mustavuori ovat sellaisia paikkoja, joissa en ole käynyt.
* Käyn loppuun "Parempia kuvia älypuhelimella" - koulutuksen, jonka ostin keväällä ja ehdin käydä ekan kurssiosan läpi. Nyt käyn kurssin vähitellen loppuun ja otan heti vinkit käyttöön eli harjoittelen niin maisema-, lapsi- /eläin- kuin tuotekuvaustakin.
* Olisi kiva käydä katsomassa joku kesäteatteriesitys. Joku kepeä ja hauska, muttei kuitenkaan mikään puskafarssi.
* Käyn kehon hemmotteluhoidoissa. Aika on varattuna thaimaalaiseen hierontaan ja olisi kiva kokeilla myös esim. shiatsua ja metamorfista hoitoa.
* Minulla on ajatuksena myös kokeilla terapeuttista valokuvausta, joko nyt heinäkuussa loman aikaan tai viimeistään elokuussa.
* Heinäkuun lopussa menen maalauskurssille Harakan saarelle maalaamaan Elämäni värejä. Tuolta kurssilta toivon luovuutta ja flowta.

Millaisia suunnitelmia sinulla on kesälomalle? Voit suositella minulle myös kivoja (luonto)kohteita pääkaupunkiseudulla ja myös kesäisen kepeitä kirjoja luettavaksi!

Seuraa blogiani myös facebookissa!

6 kommenttia:

 1. Kivoja asioita olet listannut☀️☀️Kirjoja luen minäkin mutta some taukoa en pidä kun vihdoinkin on aikaa ja voimia esim lukea blogeja.Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joudun yrittäjänä olemaan niin paljon somessa, että mun on pakko rajata nyt somen käyttöä, jotta saan aivoni kesälomalle. Aion kyllä lukea blogeja ja kirjoittaa tätä Taikasaappaat - blogia, tämä kun ei liity minun työhöni.

   Mukavaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Kivoja asioita listallasi, tuon somerajoituksen olisin kyllä voinut lisätä myös itselleni, ei olisi tehnyt pahaa, mutta toisaalta, ehkä se tulee ihan luonnostaan....Kivaa kesää siis sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somerajoitus tulee monilla itsestään kesän ja loman myötä, kun on niin paljon muutakin tekemistä. Minä halusin tehdä itselleni selkeät säännöt ja toivon, että saan tehtyä tästä lomani aikana rutiini, jota jatkan sitten syksylläkin. Nyt on tuntunut tosi hyvältä, kun täysin turha ja päämäärätön somehaahuilu on jäänyt pois.

   Kiitos ja kivaa kesää sinullekin!

   Poista
 3. Kiva listaus, sometaukoa on ollut täälläkin ja olenkin vaihtanut somettaminen liikuntaan- kannattaa :) KYllä se taas syksyllä painopiste muuttuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen vaihtanut somettamista liikuntaan ja myös lukemiseen. Toivon, että tämä muutos kantaa pitkälle ja pystyn rajoittamaan jatkossa tehokkaammin somen selailua.

   Mukavia heinäkuun päiviä!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!