maanantai 8. toukokuuta 2017

Elämää remontin keskellä


Elämää keittiöremontin keskellä. Huoh, huoh ja vielä kerran huoh. Kun kerroin facebookissa keittiöremontista, pari ystävääni totesi, että "Osanottoni". Nyt ymmärrän miksi. Siinä missä keittiön kaappien tyhjentäminen oli meditatiivista ja vapautti luovuutta, remonttivaihe ja tavaroiden laittaminen paikalleen ei ole ollut ollenkaan samanlaista. Olen ollut aika väsynyt. Väsynyt siihen, että kaikki tavarat ovat missä sattuu. Olen ollut kiukkuinen siksi, että on ollut vaikea hyväksyä vallitsevia olosuhteita. Ajattelin, että vappuna voidaan sitten grillata ja syödä pikniktyyliin ulkona. Vappuaattona heräsin siihen, että maa oli valkoinen. Ei grillattu. Eikä syöty pikniktyyliin ulkona. Vappupäivänä sentään saatiin järjestettyä piknikeväät ulos. Kolmena päivänä söimme ravintolaruokaa / kävimme hakemasta salaattibaarin salaatit kotiin. Jopa pojat alkoivat kysellä, että milloin voidaan taas syödä ihan vain kotiruokaa. Sähköt ovat olleet poikki milloin sattuu ja pölyä on joka paikassa.Keittiö alkaa olla nyt valmis. Uusi liesi toimii, uuni ei ole vielä paikoillaan. Kaapit alkavat olla valmiita siihen, että niihin voi laittaa tavaroita ja jonkin verran tavaroita onkin jo saatu takaisin kaappeihin.

Kotimme on ollut kuin esterata. Yläkerta oli viime viikolla käytännössä täynnä tavaraa. Olohuoneessa oli uudet keittiön kaapit, kaikkiin muihin huoneisiin oli purettu vanhan keittiön tavaroita. Kulkureitteinä oli pienet solat.


Tähän kun vielä lisää sen, että minulla on ollut aika paljon töitä ja viikonloppuna käväisin myös Turussa kouluttamassa yhden Mindfulness lapsille - kurssin, niin tuntuu, että voimavarat ovat välillä olleet aika vähissä. Vitsit ovat olleet välillä vähissä, mutta huumoria pitää sitten repiä pienistä asioista: Upo-liesituulettimessamme lukee väärin päin Upo. Nettisivuilla lukeaa: Upea liesituuletin kääntää katseet. Todellakin, tämä kääntää katseet.Keittiön kaappien tyhjentämisen yhteydessä löytyi muistoja lasten synttäreiltä. 1v ja 5 v kynttilät. Tokihan noita on ollut hyvä säilöä kaikki nämä vuodet, sillä eihän tässä enää kauhean pitkää aikaa ole, kun esikoinen täyttää jo 15 v ja silloin noita voisi taas käyttää. Ja siitä pari vuotta eteenpäin, niin kuopuksen 15 v synttäreitä juhlitaan. Ja vielä kun jaksaa säästää muutaman vuoden, niin edessä olisi 51 v synttärit. Yleensä kait juhlitaan viisikymppisiä, mutta meillä sitten käytännön syistä 51 v synttäreitä.

Tällä hetkellä en voi muuta kuin olla onnellinen siitä, ettemme ryhtyneet keittiöremonttiin poikien ollessa pienempiä. Tosin, ei tämä ole ollut mitään siihen meidän viime keväiseen putkiremonttiin nähden. Mutta sen muisteluun en halua nyt palata.

Nyt lähden hierojalle, josko sieltä saisin vaikka rentoutta ja kipinää siihen, että jaksaisin alkaa laittaa tavaroita paikoilleen uuteen keittiöön. Uusi keittiö on kyllä hieno ja induktioliesi tuntuu niin modernilta ja tehokkaalta vanhan lieden jälkeen.

8 kommenttia:

 1. Katseiden kääntäminen kyllä nauratti. Mutta muuten kuulostaa kyllä uuvuttavalta. Uusi keittiö on varmasti kaiken arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että minulle tulee fiilis, että tämä on ollut tämän kaiken arvoinen. Nyt tuntuu lähinnä vain uuvuttavalta. Ehkä kesällä on jo unohtanut kaiken tämän ja voi vain nauttia uudesta vaaleasta ja nykyaikaisesta keittiöstä.

   Poista
 2. Kaikki remonttihommat ovat raskaita, mutta lopussa kiitos seisoo.

  Minä olen katsellut meidän järkyttävässä kunnossa oliva seiniä, että mitenköhän sitä saisi motivoitua itsensä maalausurakkaan yläkerrassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on jotkut seinät kamalan näköisiä, erityisesti tuo portaikon seinä, josta tullaan yläkertaa. Kivasti seinällä on lasten käsien jälkiä. Olemme vuosien mittaan maalanneet seiniä useaan kertaan, tuo portaikko pitäisi varmaan seuraavana maalata.

   Sitä lopun kiitosta tässä vielä odottelen. Jostain pitäisi saada tsemppi siihen, että saisi tavarat paikoilleen ja kaaoksen haltuun.

   Poista
 3. Hierojaa kyllä tarvitsisi itsekin. Mutta teille on tulossa sitten ihana uusi keittiö. Miten mahtavaa!! Laita kuvia tänne, kun on valmis lopputulos;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen käynyt hierojalla säännöllisesti elokuun alusta alkaen. Silti niska-hartiaseutuni on usein jumissa. Eli tulee todella tarpeeseen. Eilen taas hartiat olivat ihan jumissa ja sen tiesin jo itsekin, kun kuitenkin olin kantanut painavia huonekaluja, kodinkoneita jne tuon rempan takia.

   Laitan kyllä kuvia valmiista keittiöstä, kunhan keittiön saa siihen kuntoon, että sitä voi paremmin kuvata.

   Poista
 4. Tsemppiä remontin loppurutistukseen! Induktioliesi on kyllä ihanan nopea! Meillä siirryttiin sen käyttöön vuokra-asunnon vanhasta hellasta, jossa oli koholevyt. Huomattava ero!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ollaan jo voiton puolella remontin suhteen. Eilen saimme laitettua tosi paljon tavaroita paikoilleen.

   Induktioliesi on tosi tehokas. Meidän vanha hella olikin ikivanha ja yksi koholevy jo rikki, joten oli aikakin saada uusi liesi.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!