lauantai 20. toukokuuta 2017

Tubettajat koulun kevättapahtumassa


Kuulun paikallisen alakoulun vanhempainyhdistykseen. Olen ollut toiminnassa siitä alkaen, kun esikoinen aloitti koulun. Ja hän on nyt siis jo seiskalla eli ei enää alakoulussa. Kuopus on viidennellä eli vielä vuoden verran olen mukana tässä vanhempainyhdistykseessä. Keräämme tapahtumilla rahaa esimerkiksi koulun välituntivälineisiin (jalkapallot, hyppynarut jne), stipendeihin ja osa tapahtumien tuotosta menee luokkien retkirahastoon. Perinteisiä tapahtumiamme meillä ovat marrasmarkkinat, kevättapahtuma ja lisäksi vanhempainyhdistys on mukana koulun ja kodin yhteistyöpäivässä pitämässä buffetia.

Kevättapahtumassa meillä on ollut välillä mukana myös esiintyjiä. Tänä vuonna kysyimme oppilaiden toivetta esiintyjän suhteen. No, tulihan niitä toiveita. Oli Robin ja Anna Abreu listalla. Ja tosi monta tubettajaa. Saimme idean, josko tänä vuonna kysyisimme mukaan paria tubettajaa. Lopulta saimme paikalle Roni Backin ja Ilonan. Alun perin PinkkuPinsku oli buukattu tapahtumaamme, mutta hän joutui aika viime tipassa perumaan tulonsa ja tilalle saatiin Ilona. Onneksemme saimme tapahtumaan taloudellista tukea aluetoimikunnalta, muuten näitä esiintyjiä ei olisi ollut mahdollista buukata.


Roni Back ja Ilona olivat paikalla reilut 1.5 tuntia. Ensin he kertoivat vähän itsestään, sitten kaksi oppilasta kyseli heiltä kysymyksiä, jotka olivat pohdituttaneet koulun oppilaita. Näitä kysymyksiä olivat esimerkiksi: mikä oli haaveammattisi pienenä, miksi sinusta tuli tubettaja, miten suhtaudut negatiivisiin kommentteihin, kuinka kauan yhden videon tekemiseen ja editoimiseen menee aikaa ja milloin olet viimeksi syönyt vaahtokarkkia. Tähän meni noin puoli tuntia ja sen jälkeen oli mahdollisuus päästä "fanitapaamiseen" tubettajien kanssa eli jokainen pääsi vuorollaan kuvaan Roni Backin ja Ilonan kanssa ja lisäksi he jakoivat nimmareita. Osa lapsista halusi nimmarin omaan paitaan tai lippikseen, osa perinteisesti paperille. Jotkut toivat myös lahjoja tubettajille mukanaan. Ilona oli herttainen ja Roni hauska.

Minusta oli mielenkiintoista kuulla tubettamisesta. Minusta on niin siistiä, että on paljon sellaisia tapoja tehdä työtä ja ansaita elantonsa, joista ei tiennyt vielä mitään vaikkapa 6-7 vuotta sitten. Näitä ovat vaikkapa tubettaminen, bloggaaminen ja verkkovalmennusten tekeminen.


Tapahtumassa oli lisäksi erilaisia toimintapisteitä, esim. paikalliset harrastusseurat olivat esittelemässä toimintaansa. Suunnistusseura oli järjestänyt rastiradan koulun ympäristöön, jalkapalloseura erilaisia toimintapisteitä, joissa pystyi pallottelemaan. Paloauto oli paikalla (kunnes se joutui lähtemään hälytysajoon - olihan se näyttävää kun paloauto lähti paikalta pillit vinkuen). Lisäksi kirpparipöytiä, arvontaa, buffet, hattaroita.

Harmikseni kuopus ei jaksanut jonottaa fanitapaamiseen, niin meiltä jäi saamatta Roni Backin ja Ilonan nimmarit. Oikein symppis olo tuli molemmista tubettajista ja päivä oli varmasti ikimuistoinen monelle fanille, joita tuntui olevan koululaisissa paljon.

Huomenna onkin sitten taas täysin erilainen päivä, olen Espoossa kouluttamassa Mindfulness lapsille - kurssia. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Vitsit vaikuttaa kyllä olleen mielenkiintoinen päivä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mielenkiintoinen päivä sekä lapsille että myös minulle. Oli tosi kiva kuulla enemmän tubettamisesta, se on minulle aika vierasta aluetta.

   Poista
 2. Eilinen oli kyllä kaikin tavoin mukava päivä. Kuopus oli onnellinen tubettajista, esikoinen kirpparilöydöstään ja minä menin kotiin hiukset ihan hattarassa. Mukavan oloisia nuo tubettajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva päivä. Tosin kävi niin, että loppusiivoukseen meitä jäi tavallista pienempi porukka ja meillä kesti lähes 1.5 tuntia siivota kaikki pöydät yms. takaisin sisätiloihin. Kädet olivat aivan hyytelönä kaiken kantamisen jälkeen.

   Molemmat tubettajat olivat hyvin sympaattisen ja mukavan oloisia. Jäi mukava mieli heistä.

   Poista
 3. Oi mä luin oikein mielenkiinnolla...hienoa!Hyvää alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantai oli monelle hieno päivä, erityisesti niille, jotka fanittivat kympillä noita tubettajia. Minusta oli mielenkiintoista kuulla tubettamisen taustoista, se on minulle vieras maailma.

   Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Onpa ollut kiva päivä lapsille. Moni lapsi fanittaa tänä päivänä tubettajia ja on varmasti ollut huippua saada nimmari ja päästä yhteiskuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä tosi kiva juttu monelle lapselle. Tubettajat ovat kovassa huudossa nuorten keskuudessa.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!