maanantai 17. huhtikuuta 2017

Luettua ja katsottuaOlen katsonut aika vähän telkkaria nyt alkuvuoden aikana. Kiinnostavia ohjelmia ei ole juurikaan ollut. Ainut sarja mitä seuraan viikoittain on "Pokka pitää", joka tulee lauantai-iltaisin. Aivan hulvaton.

Meillä on aika ajoin maksullisista kanavista näytekuukausia ja Elisa Aitio Viihde - kuukauden aikana tuli katsottua "Downshiftaajat" kakkoskausi. Ykköskaudesta pidin tosi paljon, mutta tämä kakkoskausi oli kyllä vedetty liian överiksi. Liikaa absurdeja juonenkäänteitä, liikaa huutamista, liikaa kaikkea. Liikaa mukahauskoja juonenkäänteitä. Jotka siis eivät minun mielestäni olleet hauskoja.

Nyt meillä on kokeilukaudella HBO Nordic ja sieltä bongasin heti "Big Little Lies" - sarjan, joka perustuu Liane Moriartyn kirjaan "Mustat valkeat valheet". Tähän sarjaan tykästyin heti ja katsoinkin kuusi ensimmäistä jaksoa putkeen viime viikonloppuna. Tänään katsoin sarjan viimeisen eli seitsemännen jakson. Oli hyvä sarja, toki minulla oli juoni ennakkoon tiedossa koska olen lukenut kirjan.


Lukemisen saralta mieleeni on jäänyt erityisesti Eve Hietamiehen "Hammaskeiju". Luin kirjan ja samalla nauroin ja itkin. Pidin hurjasti Hietamiehen edellisistäkin kirjoista ("Yösyöttö" ja "Tarhapäivä") ja tämä "Hammaskeiju" jatkaa Antti ja Paavo Pasasen tarinaa. Nyt Paavo aloittaa koulun ja se tuo uusia haasteita elämään. Tykkäsin! Vähän kyllä mielessä kävi, että miksi sen Antin piti huutaa niin paljon Paavolle. Mutta hyvä kirja. Ilmeisesti tämä on sarjan viimeinen kirja, lukisin mielelläni vielä Paavon teini-iästäkin teoksen.

Veera Vaahtera (Pauliina Vanhatalon alter ego) on ollut suosikkini siitä alkaen, kun kirjat viime kesänä löysin. Tänä keväänä ilmestyi uutuus "Sopivasti sekaisin" ja sen luin nyt pääsiäisen aikaan. Kepeää, viihdyttävää chick litiä. Juuri sellaista kepeää kirjallisuutta, jota kaipasin tähän ajanjaksoon.

Mitä sinä olet lukenut viime aikoina? Entä mitä olet katsonut telkkarista?

8 kommenttia:

 1. Olisipa kiinnostavaa katsoa tuo Big Little Lies, koska se oli kirjana niin hyvä. Meillä ei ole HBO:ta enkä heti ota kokeilukauttakaan, koska sitten unohdun tilaajaksi. Näin kävi Viaplayn kanssa. :D Siellä on onneksi hyviä koko perheen elokuvia, mutta. Nyt meiltä puuttuu hyvä yhteissarja miehen kanssa, kun The Crown (Netflixin sarja) ja Rimakauhua ja rakkautta on katsottu loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies pitää huolen siitä, että tilaukset loppuvat maksuttoman kauden jälkeen. Mulle kävi niin, että unohdin katsoa Rimakauhua ja rakkautta sarjasta kaksi viimeistä jaksoa. Pitääkin tutkia, mitä kautta ne voisi vielä nähdä.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Meillä taitaa vieäkin olla HBO, pitääpäs tsekata että onko ja koekatsoa Big Little Lies.

  Minä olen lukenut tosi laiskasti pari viime vuotta ja oikein harmittaa. Lähinnä vaan dekkareita, onneksi edes niitä. Kesällä kyllä ryhdistäydyn ja varaan mökkilomalle hurjan pinon kirjoja mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tsekkaamaan tuon Big Little Lies - sarjan, jos teiltä HBO vielä löytyy.

   Minä olen nyt saanut pidettyä hyvää lukuvirettä yllä eli koko ajan on joku kirja menossa ja tähän olen ihan tyytyväinen. Kesällä tulee luettua ihan varmasti vielä paljon enemmän.

   Poista
 3. Mä olen aina lukenut tosi vähän, mutta joulun jälkeen löysin ystävän vinkin perusteella Katajamäki-sarjan, joka on riittävän helppoa luettavaa minulle. Olen alkuvuoden aikana lukenut viisi kirjaa ja se on minulle tosi paljon. Telkasta katson Emmerdalea. Olen jäänyt koukkuun tähän sarjaan. Kotimaisista sarjoista katson Tahdon asiaa. Johanna Vuoksenmaan sarjat ovat ennenkin koukuttaneet minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna Vuoksenmaan sarjat ovat ihan huippuja. Olen tuon Tahdon asian jossakin vaiheessa katsonut ja pidin siitä valtavasti.

   Täytyykin tsekata tuo Katajamäki-sarja, olisko se mulle sopivaa luettavaa.

   Poista
 4. Minä luin viime viikolla loppuun Hanmaskeijun. Tykkäsin paljon niin kuin noista aiemmistakin osista. Nyt olen koukussa Netfixin Crown-sarjaan, joka kertoo Englannin kuninkaallisista. Kiinnostava ja taitavasti tehty sarja. Se on myös innostanut googlettamaan Englannin kuninkaallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tykännyt koko Antti ja Paavo Pasanen - kirjasarjasta.

   Muutama mun tuttu tuntuu seuraavan fb-päivitysten perusteella tuota Crown - sarjaa, ehkä pitäisi haalia nyt Netflix-jakso jostakin.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!