keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kodin Feng Shui (ja arvonnan voittaja)

 
Puhdas, levollinen ympäristö vaikuttaa meihin positiivisesti ja saa energiat liikkeelle. Niinpä. Mutta tällaista meillä nyt on. Elämme kaaoksen keskellä. Luin sunnuntain Hesarista erään bloggaajan tarinan. Hän mainitsi jutussa, ettei ketään kiinnosta katsella blogeista pyykkikasoja tai epämääräisiä tavarapinoja. Olenko outo, kun minua kiinnostaa? Minä haluan nähdä myös sitä tavallista elämää enkä vain kiiltokuvaa ja siloiteltua.

Yläkuvassa on työhuoneeni. Todella levollinen ympäristö, joka saa luovuuden suorastaan kukkimaan. Not. Tällä hetkellä työpöydälleni ja tietokoneelle menee kapea sola, jota pitkin mahdun kulkeman, kunhan ensin hyppään pärekorin yli. Huone on täynnä kodinhoitohuoneen tavaroita. Tavarakaaoksen päälle olen heitellyt kuluneella viikolla käytettyjä jumppakamoja, jotta ne löytyvät sitten helposti kun lähden taas ohjaamaan seuraavaa tuntia. Tarkkasilmäinen löytää tuolta leikkivarjon, jumppa-alustan, höyhenpussin ja pääsiäistarrat. Huomasinpa myös kuvaa katsoessani, että meidän pääsiäiskranssikin näyttää olevan tavarapinossa. Senpä voisi laittaa esille, kun noin näppärästi löytyi.


Esikoisen huoneessa on sulassa sovussa kotimme joulu- ja pääsiäiskoristeet. Pääsiäiskoristeet olisi tosi kiva laittaa esille, mutta kun en tällä hetkellä pääse sinne asti. Liian paljon tavaraa edessä. Kodinhoitohuoneen tavaramäärää on tyhjennetty myös esikoisen huoneeseen. Kuvan etuosassa on tyhjiä lelulaatioita. Mieheni on halunnut säilyttää ne kaikki, niihin sitten pakataan lelut, kun ne poistetaan poikien huoneista. Tosi nastaa on ollut niitä vuosia säilytellä. Varsinkin isot legolaatikot vievät aika paljon tilaa. Toisaalta olen saanut sitten kirppiksellä myös myytyä hyvin tavaroita ihan alkuperäisisissä lelulaatikoissa ohjeineen.

Tällaista on elämä keskellä remonttia. Nyt on sauna- ja kylpyhuone valmiita ja tämän viikon loppussa toivon myös kodinhoitohuoneen valmistuvan. Silloin saamme suurimman osan minun työhuoneessani ja esikoisen huoneessa olevasta tavaramäärästä paikoilleen. Odotan sitä aika paljon. Minun oli tarkoitus tehdä nyt maaliskuussa yksi uusi luento, mutta kun ei oikein ole luovuus kukoistanut tämän kaaoksen keskellä.


Korttien ja huulirasvan arvonta loppui eilen illalla. Kiitos kaikille kommentoineille ja arvontaan osallistuneille! Arvoin voittajan perinteiseen tyyliin eli kirjoitin osallistujien nimet lapuille ja sieltä vedin voittajan. Arvonnan voitti Aikku. Onnea! Laitatko minulle meilillä (heli at kasvuntaika.fi) osoitteesi, niin laitan palkinnon tulemaan.

ps. huomaan, että minua vähän mietityttää tämän postauksen julkaisu. Nuo kuvat tavarakaaoksesta. Entä jos joku tulee ekaa kertaa blogiini ja ajattelee, että meillä on aina tällaista. Tulee olo, että pitäisi vahvasti korostaa, että elämme Remontin keskellä.

Huom! Postaus ei sisällä tuotesijoittelua.

8 kommenttia:

 1. Kyllä minuakin kiinnostaa nähdä sitä ei siloiteltua arkilookkia. Itseasiassa monen vain erittäin siloitellun sisutuksen seuraaminen on jäänyt. Itse olen kokenut huikean valaistumisen sen suhteen, että oikeasti on niin paljon helpompi olla ilman ylitse pursuavia kaappeja. Mun sisaretkin kohta varmaan hermostuvat, kun yritän tyrkyttää heillekin itsepintaisesti tätä valaistumista :D Minä säästin joitakin isoja tyhjiä legolaatikkoja, hermostuin ja hävitin ne. Mutta se on kyllä totta, että menevät hyvin kaupaksi alkuperäispakkauksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lopettanut kaikkien liian siloiteltujen blogien lukemisen. Olen samaa mieltä, on helpompi elää ilman ylitsepursuavia kaappeja. Minä olen viime vuosina lopettanut kaiken keräilyn. Muumimukit ja mariskoolit riittävät, niitä ei enempää mahdu meille enkä uutta kaappia niiden takia osta.

   Meillä mies on halunnut säilöä lelulaatikot, minä olisin luultavasti lingonnut ne menemään jo aika päiviä sitten.

   Poista
 2. Meillä on aina enemmän tai vähemmän sekaista. Ja sitten välillä törkeän sekaista.

  Tsemppiä remontin jälkipuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä harvoin kyllä on törkeän sekaista (paitsi nyt), mutta kliinisen siistiä ei oikeastaan koskaan.

   Kiitos tsempeistä! Kodinhoitohuoneessa on menossa kaappien asennus ja kunhan ne on valmiit, pääsen laittamaan tavarat takaisin paikoilleen. Ja se on ihanaa.

   Poista
 3. Ihana nähdä todellisuutta :) Voi e, niitä pahvilaatikoita olisi kertynyt monia eikä ne mahtuisi meille, joten olen myös luovuttanut ja heittänyt tyhjät laatikot pois. Tuo on totta, kun vie kirpparille leluja ne menevät paremmin kaupaksi laatikoiden kera kuin ilman laatikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, todellisuutta tosiaan. Meillä noita pahvilaatikoita on aika paljon. No, kohta taas saavat paikkansa, kun kodinhoitohuone on valmis ja pääsen laittamaan tavarat paikoilleen.

   Mukavaa alkavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Hihii, se on aina lohdullista nähdä toisten(kin) kaaosta :D Meillä tuppaa todellakin kertymään tavaraa niin pinnoille kuin lattiallekin, huoh. Mutta semmoista se elämä on ja se kuuluu tähän. Sitten siivotaan, kun on aikaa ja jaksetaan :) Sen olen kyllä huomannut, että päänsisäistä kaaosta helpottaa, jos saa vaikka edes pienen läntin järjestettyä :D
  Meidän kodin heikko kohta feng shuissa taitaa muuten olla kuolleet kukat - niitä kun ei saisi olla. Meillä on sekä ihan tarkoituksella kuivattuja kukkia, että lisäksi tuppaavat myös maljakkoon laitetut kukat aina unohtumaan niille sijoilleen, monesti pitkiksi ajoiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on niin lohdullista nähdä toisten kaaosta. Se on niin totta, että päänsisäistä kaaosa helpottaa, kun saa siivottua paikkoja. Ja se minua tällä hetkellä eniten risoo, kun työhuone on täynnä sinne kuulumatonta tavaraa ja tuntuu, etten saa suunniteltua yrityksen uusia tuulia ennen kuin tavarat ovat taas paikoillaan.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!