tiistai 5. tammikuuta 2016

Blogini tarinaSain jo aikoja sitten haasteen mainiosta Pikku Kepponen blogista kertoa blogini tarina. Kiitos Rva Kepponen! Olen seurannut Pikku Kepponen - blogia jo paljon ennen kuin aloitin oman blogini. Pikku Kepponen on mahtava elämänmakuinen blogi.

Blogini tarina - haasteessa kerrotaan, miten blogi sai alkunsa, miten blogi on kehittynyt ja mitkä ovat olleet merkittäviä taitekohtia. Haasteen ohjeet ovat tämän postauksen lopussa.

Miten blogini sai alkunsa?

Olin miettinyt blogin aloittamista jo ainakin kaksi vuotta. Jonkun aloituskokeilunkin taisin tehdä, mutta se tyssähti heti alkuunsa tekniseen osaamattomuuteen. Keväällä 2014 olin tekemässä isoja päätöksiä elämässäni, tiesin että tulen irtisanoutumaan työstäni ja tulen perustamaan yrityksen ja sitten eräänä maaliskuisena iltana päätin, että miksen aloittaisi blogia myös tähän samaan syssyyn. Aloittaessani blogia ajattelin, että kirjoittelen kirppislöydöistäni, käsitöistä, arjestamme ja hyppäämisestäni kohti uutta ja silloin vielä tuntematonta. Kirjoitin ensimmäisessä postauksessani näin: "Minusta parhaita ovat blogit, joissa arki on vahvasti läsnä. Blogit, jotka eivät ole liian siloteltuja. Blogit, joissa on myös aika ajoin villakoiria ja pölyä, epämääräisiä lehti- ja laskupinoja, riitoja, väsymystä. Arkea. Toivottavasti tästäkin blogista tulee sellainen. Tavallisen elämän kuvausta onnen ripauksineen".


Aloittaessani blogia olin aika pihalla blogimaailmasta, mutta sain aika pian ensimmäiset lukijani. Oli mahtavaa, kun blogiin alkoi tulla kommentteja ja itse löysin myös mielenkiintoisia blogeja luettavaksi.

Blogin nimi Taikasaappaat - viittaa siihen fiilikseen, mikä minulla oli aloittaessani bloggaamista. Koska tiesin olevani tekemässä suurta elämänmuutosta tunsin tarvitsevani jalkaani taikasaappaat, jotka vievät minua eteenpäin polullani.

Alusta alkaen olen rajannut tiettyjä asioita pois blogistani. Mies ei esiinny täällä millään tavoin ja lapsista on vain sellaisia kuvia, jotka on otettu takaa tai sivultapäin eli pyrin siihen etteivät he ole tunnistettavissa. Yrittäjyyden myötä olen ehkä tullut vähän varovaisemmaksi kirjoituksissani. Nykyään kun tuntuu nousevan someraivo niin monesta asiasta, niin en halua, että olen epähuomiossa ja ajattelemattomuuksissani kirjoittanut jotain sellaista, josta voisi olla vahinkoa minulle yrittäjänä.

Miten blogini on kehittynyt? Mitkä ovat olleet merkittäviä taitekohtia?

Edelleenkään blogini ei profiloidu mihinkään tiettyyn asiaan, mutta itse ajattelen kirjoittavani hyvinvoinnista, kouluikäisten lasten vanhemmuudesta, lukemistani hyvistä kirjoista ja yrittäjyydestä. Käsityöt ja kirppislöydöt ovat jääneet aika vähiin. Toivon, että olen kehittynyt kirjoittajana ja myös valokuvaajana. Alkuaikoina mies ja esikoinen ottivat paljon valokuvia blogiini, nyt kuvaan pääasiassa itse.


Nyt kun olen tutustunut sisältömarkkinointiin ja bloggaamiseen yrityksen kannalta totean, että tässä blogissa on moni asia "pielessä". En ole miettinyt tämän blogin kohderyhmää enkä tavoitetta. Blogin aihepiiri ei ole rajattu vaan täyttä sillisalaattia. Visuaalisuuteen ei ole panostettu. En markkinoi tätä blogia missään. Ja silti tämä saa pysyä juuri tällaisena jatkossakin. Kirjoitan myös yritykseni blogia ja sille on mietitty kohderyhmä ja tavoite, ne tekstit pyrin hakukoneoptimoimaan ja niiden tekstien toivon lähtevän laajempaan jakeluun. Tämä blogi saa pysyä minun kotikutoisena harrastuksena.

On ollut hienoa saada lukijoita blogiin, mutta en tavoittele blogillani suuria lukijamääriä tai portaalibloggaamista. Minulle riittää tämän blogin kotikutoisuus. Olen saanut jonkin verran arvostelukappaleita kirjoista ja cd-levyistä ja niistä olen iloinen. Minulla kuitenkin pääpaino on yrityksessä ja sen toiminnan ja yritysblogin kehittämisessä ja tämä blogi on sivuasiana ja harrastuksena. Kirjoitan kun hyvältä tuntuu ja kun kirjoitettavaa on.


Tuntuu mielettömän hienolta, että blogissani on paljon lukijoita, jotka ovat olleet mukana ihan alusta alkaen. Olen kiitollinen kaikista kommenteista ja tsempeistä, joita olen saanut matkan varrella. Aivan kuin olisin saanut läjän uusia ystäviä tämän blogini kautta, vaikka montaa lukijaa en ole koskaan tavannut.

Haastan mukaan seuraavat blogit:


Luomulaakso
Kasvun ilo!
Pihin naisen elämää
Lumiomena


Haasteen säännöt:

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitä voi tietysti myös pyytää)
2. Kirjoita ja julkaise oma blogitarinasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittäviä taitekohteita.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi  ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet instagrammissa, käy halutessasi lisäämässä jonkun kuvasi yhteyteen tägi #Blogisitarina. Näin kaikki instagrammissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina - haasteen käynnisti kototeko-blogi.


6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Otan sen vastaan ja mietin oman blogini tarinaa jossain välissä nyt tammikuussa.

  Minä muistankin hyvin Taikasaappaiden alkutaivalta. On ollut ihana seurata blogiasi - niin kotijuttuja kuin työhösi liittyviä. Pidän kovasti myös uudenvuodenpostauksesi tyylisistä jutuista, joista saa ajateltavaa. Olen miettinyt niitä paljon nyt.

  Hyvää loppiaista sinne pohjoiseen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun otat haasteen vastaan. Sinä oletkin olllut bloggaajana jo pitkään ja on kiva saada lukea blogisi tarina.

   Hyvä jos olet saanut ajateltavaa blogini kautta. Minä olen saanut sinun blogisi kautta monta hyvää kirjavinkkiä.

   Hyvää loppiaista sinne etelään! Taitaa olla pakkanen yhtä kireää sielläkin.

   Poista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta haasteesta. Mielläni osallistun tähän. :)

  Blogisi on muuten yksi lempiblogejani. Aihepiiri on mielenkiintoinen moneltakin kantilta. On muuten niin totta, että blogin kautta todella löytää uusia ystäviäkin.

  Ihanaa sunnuntaita sinne teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun otat haasteen vastaan!

   Ja kiitos sanoistasi blogini suhteen. Minäkin tykkään lukea sinun blogiasi.

   Mukavaa sunnuntaita teillekin!

   Poista
 3. Ja siellä se nyt on. :) http://luomulaakso.fi/blogini-tarina-haaste/
  Kiitos vielä, että haastoit mukaan. Nämä ovat niin mukavia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, käyn heti lukemassa. Minäkin tykkää haasteista, tosin joskus vastaaminen venyy pitkälle.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!