tiistai 21. elokuuta 2018

Hetkessä: Kalevauva.fi:n konsertissa


Viime lauantaina Vantaan kaupunki tarjosi ilmaiskonsertin, jossa esiintyi Kalevauva.fi yhdessä Vantaan Viihdeorkesterin kanssa. Minua edelleenkin hymyilyttää konsertti, niin hyvän mielen konsertti toi.

Mikä on Kalevauva.fi?

Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye. Biisien sanoitukset on kerätty vauva.fi-keskustelufoorumilta eli biisit sanoittaa siis Suomen kansa - ja siksi biisit ovatkin aika hulvattomia. Sanoitukset kerätään sellaisenaan eli niitä ei muokata.

Kalevauva.fi-yhtyeen jäsenet ovat vantaalaiset Aapo Niininen ja Kimmo Numminen. Juuriaan kunnioittaakseen Kalevauva.fi teki ilkikurisen Vantaa-kappaleen. Laulussa on ironinen sävy, mutta se on rakkaudenosoitus Vantaata kohtaan.

Kalevauvan laulut kertovat arkipäivän ongelmista kuten kuorsaavasta kissasta, lapsen vanukkaita syövästä miehestä, miehen epätoivoisesta ihastuksesta ja häveliäästä synnytyksestä (pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana). Konsertissa kuultiin myös uusin biisi ja se kertoo siitä, annatteko lastenne leikkiä vuokratalojen lasten kanssa.


Konsertti

Konsertti kesti tunnin ja sen aikana kuultiin kaikki Kalevauvan klassiset biisit Synnytystalkoista Vantaa-lauluun. Vantaan moni tuntui osaavan ulkoa, sitä hoilattiin mukana antaumuksella. Oltiinhan konsertissa Tikkurilantorilla, Vantaalla.

Vantaan Viihdeorkesterin Risto Kupiainen oli tehnyt lauluista upeat ja juhlavat sovitukset ja viihdeorkesteri ja kuoro tekivät hauskan kontrastin biisien sanoihin. Onhan se koomista, kun taustalla soittaa orkesteri ja laulussa lauletaan "vakavissaan, etupyllystä" tai "menkat tuli läpi kyläpaikan valkoiselle sohvalle" tai "mies syö lapsen vanukkaat, voi vitun vittu, miten voi olla noin itsekäs ja typerä".

Hieno konsertti, hyvä fiilis. Pelkäsin etukäteen, jos siellä olisi kamala tungos, mutta hyvin mahduimme Tikkurilantorille eikä ryysiksen tunnetta tullut. Olin konsertissa esikoisen kanssa.

Onko Kalevauva.fi sinulle tuttu?

Tämä postaus kuuluu Hetkessä - postaussarjaan. Hetki on itselleni voimavaroja, iloa ja hyvinvointia arkeen tuova juttu.

Seuraa blogiani myös facebookissa!


2 kommenttia:

  1. Ei ole tuttu bändi. Pyrin livemusiikkia kuuntelemaan ja käyn keikoilla silloin tällöin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aika vähän livemusiikkia kuunnellut, radiosta kuuntelen musiikkia lähes päivittäin.

      Käypä Youtubesta kuuntelemassa joku Kalevauvan biisi, vaikka Synnytystalkoot.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!