perjantai 26. joulukuuta 2014

Pieni vuosikatsaus


 Tämän vuoden ensimmäisenä päivänä ajattelin, että vuoden 2014 aikana haluan
* käydä Rosen-terapiassa
* hankkia kävelysauvat ja aloittaa sauvakävelyn
* käydä maistamassa Fafa'sin kehuttuja falafeleja
* käydä katsomassa stand up  - komiikkaa

Toivoin myös, että vuosi on mahdollisimman kiireetön ja aikaa on sekä itselle että lapsille. Noista ajatuksista ei mennyt montaa päivää, kun vuosi sai ihan uuden suunnan. Suunnan, joka johti siihen, että minusta tuli yrittäjä.

Olen tämän vuoden aikana käynyt Rosen-terapiassa useammankin kerran. Ostin itselleni kävelysauvat keski-ikäistymisen kunniaksi ja kävin keväällä sauvakävelemässä. Nyt se on jäänyt, pitäisi taas palauttaa rutiiniksi, sillä sauvakävely on kivaa ja tehokasta. Kesällä kävin ystäväni kanssa maistamassa Fafa'sin falafeleja ja kyllä ne olivat juuri niin hyviä kuin on kehuttukin. Varsinaista stand upia en käynyt katsomassa vuoden aikana, mutta parissa näkemässäni esityksessä oli mukana stand up-komiikkaa: Luolamies ja Stars Show. Molemmat olivat hienot esitykset.


Tammikuussa aloitin myös sokerittomuuden, jota alkuvuoden ajan noudatin tosi tiukasti. Tavoitteena oli laihtua 5 kiloa ja se tavoite on saavutettu (ja itse asiassa pudotettu kilo vielä lisääkin eli yhteensä 6 kiloa) ja olen nyt vähän palautellut sokeria takaisin ruokavalioon. Maltillisesti. Sen verran, että sallin itselleni silloin tällöin keksin tai muutaman irtokarkin. Tosin nyt kun ajattelen joulun ajan syömisiä, niin kyllä minä aikamoiset sokeriöverit olen vetäissyt. Nyt olen siinä painossa, jossa haluan olla ja jossa tunnen oloni hyväksi.

Olen minä vuoden aikana tehnyt aika paljon muutakin. Olen aloittanut opinnot ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja nyt ne opinnot ovat jo loppusuoralla. Olen käynyt mindfulness perus- ja jatkokurssit. Helmikuussa keski-ikäistyin. Ehkä tästä kuluneesta vuodesta jää parhaiten mieleen se, että irtisanouduin työstäni ja lähdin toteuttamaan haaveitani. Syntyi Kasvun Taika.

Olen tutustunut vuoden aikana ihan mahtaviin ihmisiin. Olen ylittänyt omia rajojani ja tehnyt sellaisia asioita, joista en vielä vuosi sitten tiennyt mitään.  Olen käynyt omaan hyvinvointiin ja ammattitaidon kehittämiseen liittyvillä kursseilla. Nyt on aika laittaa oppeja käytäntöön. Aloitin myös tämän blogin kirjoittamisen. Sekin oli iso askel, sillä olinhan minä jo yli kolme vuotta siitä haaveillut.

Perheen kanssa on vietetty kivoja hetkiä niin Tukholmassa, Tallinnassa kuin Tartossakin.. Pojat ovat kasvaneet ja murrosikä lähenee. Elämä on aika kivaa ja mutkatonta tällä hetkellä.

Olen taas tämän(kin) vuoden aikana huomannut, että tasan eivät mene nallekarkit. Tuntuu, että koko aikuisikäni olen ollut tilanteessa, että joku lähipiirissäni on vakavasti sairas. Nytkin olen siinä tilanteessa, että huoli läheisestä on suuri. Rosen-terapeutille joskus juttelin useamman eri lähisukulaisen kuolemasta ja hän sanoi, että sinulla on ollut paljon menetyksiä elämäsi aikana. Niinhän se taitaa olla.

Vuosi 2014 oli aika huima vuosi. Tapahtumarikas vuosi. Mitä ajattelen tällä hetkellä vuodesta 2015? Sen tiedän jo nyt, että valmistun maaliskuun alussa ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja huhtikuussa alkavat opintoni mindfulness -ohjaajaksi. Aloitan yritykseni puitteissa satuhierontakursseja sekä pelkästään vanhemmille että lapsille ja vanhemmille yhteisesti. Ja sen olen päättänyt, että haluan kokeilla vuonna 2015 sointukylpyä. Haluaisin käydä kokeilemassa myös Kylli Kukkin ohjaamaa joogatuntia. Ja tutustua enneagrammiin.

Millainen sinun vuotesi on ollut? Millaisia ajatuksia sinulla on vuodelle 2015?

ps. kuvituksena on Toimiva perhe - kurssilta saamani kortit, joista valitsin sellaisia, jotka kuvaavat minun vuottani 2014.


6 kommenttia:

 1. Olen kyllä niin sokeririippuvainen tai suklaa, että tulisi kyllä miettiä tuota asiaa ja vain leikata sokeri pois elämästä.... Joulumekkokin kiristi vallan eri tavalla kuin vuosi sitten...
  Sydämellistä Tapaninpäivää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle oli tosi iso askel siirtyä sokerittomuuteen. Minä kun lisäsin ennen sokeria joka paikkaan; teehen, maustamattomaan jugurttiin, kaikkeen. Mikään suklaansyöjä en ole ikinä ollut, mutta vaivihkaa vuosien varrella oli kertynyt lisäkiloja ja päätin pistää stopin sille. Sokerittomuus on auttanut minua jaksamaan paremmin kaikin puolin. Ja minulla lähti kilot tippumaan kyllä tosi nopeasti kun aloitin sokerittomuuden.

   Poista
 2. Sinulla on ollut tapahtumien täyttämä ja merkityksellinen vuosi etenkin tuon yrittäjyydeen takia.

  Itselleni tulee vuodesta 2014 ensimmäiseksi mieleen aivan täydellinen kesä. Olipas se vaan niin ihana! Muuten vuosi on ollut minulle ja usealle läheiselle terveydellisten vastoinkäymisten vuosi. Onneksi vuoden lopussa tilanne näyttää paremmalta kuin keväällä. Nämä ruuhkavuosien vuodet tuppaavat olemaan sellaisia, että vuoden lopuksi voi vain ihmetellä, että minka superpesulinkousohjeman läpi sitä onkaan taas hupsahtanut. Mies on jälleen joutunut hankkimaan uuden työn ja minut työnantaja yllätti täysin siirtämällä minut täysin uusiin hommiin.

  Minulla itää matkailuhaave vuodelle 2015. Sellainen josta olen haaveillut ainakin 20 vuotta. Saas nähdä pääsenkö toteuttamaan sen. Muuten vuoden 2015 suunnitelma on pitää parempaa huolta itsestäni. Syödä terveellisemmin ja liikkua paljon enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ikävältä nuo terveydelliset vastoinkäymiset. Eikä tuo superlinkousohjelmakaan kovin hyvältä kuulosta.

   Toivottavasti sun matkahaave toteutuu! Ja itsestä huolehtiminen on tärkeää, pidä siitä kiinni.

   Poista
 3. Hienoja juttuja on ollut sun vuodessa! Nostan hattua tavoitteellisuudellesi. Mä haluaisin myös käydä mindfulness-kurssin, kunhan saan eka nämä muut loppuun. Ja mullakin on haaveissa perustaa omaa yritystä, kunhan valmistun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi on ollut aikamoinen. En tosiaan vielä vuosi sitten tiennyt, että tulen perustamaan yrityksen, joten sinänsä vuoden aikana tapahtui todella paljon. Jos perustat yrityksen, olen käytettävissä konsultaatioapuna!

   Mindfulness-kurssia en voi kuin suositella, tuntuu että mindfulness on muuttanut minun elämääni valtavasti.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!