tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulun tunnelmaa


Joululta odotan rauhaa. Ja rakkautta. Yhdessä olon hetkiä. Rentoutta. Lautapelejä, kirjojen lukemista. Hyvää ruokaa. Ulkoilua. Meillä joulua vietetään löysin rantein ilman turhaa pönötystä ja suorittamista.


Mutta koska tunnen lapseni, tiedän että joulu on myös malttamattomuutta, jännitystä, lahjojen avaamisen odottamista, ehkä jossain vaiheessa myös tekemisen ja kavereiden puutetta. Kaipaamaani harmonista idylliä joulumme on aikaisempien vuosien perusteella vain ajoittain. Ehkä se harmoninen idylli on täydellisin siinä vaiheessa, kun lapset ovat menneet nukkumaan ja itse istun nojatuolissa ja katselen kaunista joulukuusta ja syön luumurahkaa. Ja samalla muistelen päivää ja sitä iloista tohinaa, joka on ollut kodissamme.Joulun aikaa, pyhää taikaa, rakkauden valoa, olemista aitoa.
Mahdollisuuksia uusia, onnen tuulia. Tätä kaikkea toivon sinulle.

Hyvää joulua kaikille blogini lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Talvivaloa, jouluiloa ja -rauhaa, Heli ja perhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa joulun aikaa teillekin!

   Poista
 2. Meillä on hyvin samanlaiset odotukset ja tohinat (tai jopa rähinät) joulun suhteen. Minua ilahduttaa suuresti lumi :) Jee, valkoinen joulu ja kenties hiihtolenkki tai pulkkamäki.
  Mukavaa ja hetkittäin idyllistä joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idylliä, tohinaa ja rähinää, sitähän se joulu lapsiperheessä. Pulkkamäessä pojat ovat käyneet nyt jo parikin kertaa ja luultavasti samaa hommaa jatketaan myös joulunpyhinä.

   Mukavaa joulua teillekin!

   Poista
 3. Hei Heli, ihanaa joulua sinulle. Mitä silmäni huomasivatkaan, ihania peltipurkkeja. Olen kauhia peltipurkkihöperö ja niitä on tullut ihan liikaa keräiltyä mm.kirppareilta. :) Ihania nuo Mailegin possut.

  Nyt on jännitys ohi ja ollaan vaan ja nautitaan joulun tunnelmasta. Ihanaa joulua Heli ja sydämelliset kiitokset, kun liityit blogiini lukijaksi. Jouluaattona tuli 200 lukijaa ja oli aivan paras joululahja. <3 Huomasithan, että blogissani on iso arvonta meneillään. :) Ihanaa joulua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että liityit lukijakseni. Sinulla on hieno lukijamäärä! Täytyy käydä vielä tsekkaamassa se arvonta.

   Minä rakastan peltipurkkeja, niitä on meillä aika paljonkin. Ja Mailegin nisseistä ja possuista tykkään tosi paljon. Tuo isoin Mailegin possu on kirpparilöytö, Fidalla se nökötti odottamassa minua pari vuotta sitten.

   Mukavaa joulun jatkoa teillekin!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!