tiistai 18. heinäkuuta 2017

Terveiset Pietarista!


Kotiuduimme eilen Pietarin reissulta. Eilinen meni ihan täysin palatessa kotiarkeen. Reppuja purkaessa, pyykätessä, ruokakaupassa käydessä ja nukuin myös päiväunet. Takana on neljä hyvin aktiivista päivää Pietarissa. Paljon nähtiin ja koettiin. Nähtiin upeaa historiallista Pietaria, mutta myös ränsistyneempää lähiötä. Käytiin monta lapsiperhekohdetta ja näistä kirjoitan ihan oman blogipostauksen, jahka ehdin. Kävimme Kissojen tasavallassa, Happylon sisähuvipuistossa, kiipeilykeskuksessa, Aquapark Piterlandissa, Grand Maket Rossijassa (pienoismallimuseo) ja lisäksi kiersimme kaikki perusnähtävyydet läpi. Erityisesti mieleeni jäi upea Verikirkko (alla olevassa kuvassa olen Verikirkon edessä).


Meillä oli paikallisoppaana miehen Pietarissa asuva ystävä ja 1.5 päivää mukanamme kiersi myös miehen nykyinen työkaveri (joka on kotoisin Venäjältä). Heistä oli todella iso apu meille. Kielen ja matkareittien suhteen. Pietarissa on tosi vähän englanninkielisiä opasteita saati englanninkielisiä ruokalistoja ravintoloissa, joten huomattavasti haastavampaa olisi ollut ilman heidän kielitaitoaan ja paikallistuntemustaan.
Me menimme Pietariin viisumivapaasti eli St Peter Linen risteilyllä. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut parempi hankkia viisumit ja mennä Allegro-junalla. Yöt laivalla olivat todella huonot, en pysty nukkumaan laivassa kuin muutaman hassun tunnin ja siksi olinkin eilen kotiutuessa väsynyt. Viisumivapaasti Pietarissa pystyy olemaan 72 tuntia.


Hotellina meillä oli Solo Sokos Hotel Vasilievsky, joka tuntui todella ylelliseltä ankean laivayön jälkeen. Meillä oli erilliset huoneet eli lapset olivat omassa huoneessa ja se oli todella hyvä ratkaisu.

Kovin montaa eri ravintolaa emme käyneet läpi, lähinnä söimme Teremokissa, jossa oli tarjolla esimerkiksi blinejä täytteillä, keittoja ja salaatteja. Aika monta sienitäytteistä lettua söin matkan aikana.


Säät suosivat meitä ja vaikka alun perin joka päivälle luvattiin vesisadetta, reissumme aikana satoi hyvin vähän. Torstaina Pietariin mennessämme oli lämmin päivä, muuten oli suht viileää.

Lähipäivänä on tulossa blogipostausta Pietarin lapsiperhekohteista!

Seuraa blogiani myös facebookissa!

7 kommenttia:

 1. Kiva lukea teidän Pietarin matkasta🤗☀️ajatteles mä oon käynyt siellä viimeksi 80-luvulla ..Leningradissa😂olisi aika mennä jo uudestaan.Mukavalta kuulosti loma siellä☀️Ihania kesäpäiviä sinulle💛🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on käynyt Pietarissa 2-vuotiaana, tietenkään ei muista siitä reissusta mitään. Minulle tämä oli eka kerta. Mukavaa oli ja pian tulee toinen postaus Pietarin reissustamme.

   Ihania kesäpäiviä sinullekin!

   Poista
 2. Hyvä vinkki, ehkä sitten junalla Pietariin. En ole käynyt, mutta pitkään ollut haaveissa. Laivalla ei muuten koskaan pysty nukkumaan, ihan sama hommeli.

  Kivaa kesäloman jatkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämän kokemuksen perusteella suosittelen Allegro-junaa. St.Peter Linen laiva oli aika nuhjuinen eikä kokemus ollut kovinkaan miellyttävä. Ja ne yöt. Järkyttävän huonot. una on myös huomattavasti nopeampi.

   Mukavaa kesäloman jatkoa teillekin!

   Poista
  2. Unapa hyvinkin. Siis juna on myös huomattavasti nopeampi.

   Poista
 3. Tosi kivan näköistä ja kivan oloinen reissu ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietarissa oli kaunista (paitsi ränsistyneillä lähiöalueilla) ja reissu oli oikein kiva (kun en ajattele öitä laivalla).

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina!