maanantai 25. kesäkuuta 2018

Kolme kirjaa perhe-elämästä


OIen kevään ja alkukesän aikana lukenut muutaman tämän vuoden puolella ilmestyneen kirjan perhe-elämästä. Esittelen lyhyesti kolme lukemaani kirjaa.

Islantilainen kodionni. Perhe-elämää viikinkien malliin


Islantilainen kodionni on Satu Rämön kirjoittama kirja perhe-elämästä Islannissa. Islannissa moni asia tuntuu olevan paremmin. Erityisesti itselleni jäi mieleen vahva sukuyhteys ja isovanhempien osallistuminen perheiden elämään. Lisäksi hyvälle kuulosti koulupäivän yhteydessä / jälkeen olevat harrastuskerhot. Vanhemmuus Islannissa tuntuu olevan leppoisaa ja rentoa. Kirja on hyvin kirjoitettu ja pidin siitä paljon.


#Vauvavuosi


#Vauvavuosi - kirjan on kirjoittanut Karoliina Sallinen-Pentikäinen. Kirja on jatkoa Tee se itse - vauva - kirjalle, joka kertoi raskausajasta. Nyt vauva on syntynyt ja Usva ja Juho opettelevat vauvaelämää.

Kirja on kepeä, nopealukuinen ja monin paikoin hauska. Erityisesti nauroin kuvauksille uuden lastenvaatemalliston lanseerauksesta ja 1 v synttäreistä. Kirja ei vie erityisen syvälle, mutta paljon tuttuja ajatuksia omien lasten pikkulapsivuosilta nousi mieleen.


Kirja tytölleni

 

Jani Toivolan "Kirja tytölleni" on hyvin rehellinen tilitys vanhemmuudesta, uupumisesta, arjen hallinnasta ja työn ja perheen yhteensovittamisen haasteista.
Jani Toivola kirjoittaa juuri niistä asioista, jotka ovat läsnä lapsiperhearjesta, mutta joista ei vielä(kään) puhuta tarpeeksi ääneen. Pinna palaa, hermot menee, lapsi herättää paljon muitakin tunteita kuin iloa ja onnea. Kuinka vaikea on olla tekemättä mitään ja pysähtyä hetkiin ja lapsen äärelle, kun koko ajan tiskit, pyykit ja siivoamattomat nurkat odottavat. Ja miten haastavaa on huomioida ja yhteensovittaa sekä omat että lapsen tarpeet.

Samalla kirja on tarina irtipäästämisestä ja omanlaisen vanhemmuuden ja rauhan löytämisestä. Kirjassa on hyvin reflektiivinen ote ja Toivola tuo paljon esille sitä, mitä lapsi on hänelle opettanut. "Opetan tyttärelleni elämän perusasioita. Hän taas opettaa minulle uusia asioita itsestäni, pakottaa minut katsomaan peiliin".

Elämänmakuinen, syvällinen, aito ja rehellinen kirja, lämpimät suosittelut!

Nyt alan haalia itselleni kepeitä kesälomakirjoja, loma jo häämöttää! Mitä sinä suosittelisit kesälomalukemiseksi?

Tykkää blogistani myös facebookissa!

5 kommenttia:

  1. Minä olen lukenut Islantilainen kodinonni-kirjan ja tykkäsin myös! Erityisesti islantilainen malli harrastuksista kuulosti mahtavalta. Ensi syksynä edessä oleva neljän lapsen harrastusrumba nostaa jo pienen hien otsalle.
    Kirja tytölleni on varattu kirjastosta. Mahtaako tuo keskimmäinen kirja olla bloggaaja Karoliina Sallisen kirjoittama?
    Jos kaipaat paksua kirjaa kesäluettavaksi, niin Valkoinen elefantti. Kirjailijaa en muista, mutta taisi olla turkkilainen. Aikuisten satu. Tykkäsin. Nyt luen Hyvä aviomies-nimistä kirjaa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Austraaliaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidin islantilaisesta tavasta yhdistää harrastuksen koulujen iltapäivän yhteyteen. Meillä ei varsinaista harrastusrumbaa ole, kun lapsilla ei ole montaa harrastusta, mutta tiedän, että monissa perheissä arki-illat ovat tosi kiireisiä.

      Jep, tuo Vauvavuosi on bloggaaja Karoliina Sallisen kirjoittama. Kirja tytölleni oli sykähdyttävä ja hyvä kirja.

      Kiitos kirjavinkeistä, laitan muistilapulleni ja tsekkaan, onko ne kirjastosta saatavilla vai meneekö varauksen kautta. Luulen, että tuon Hyvä aviomies - kirjan olen lukenut, jos se on Liane Moriartyn kirja. Olen hänen kirjoistaan pitänyt paljon.

      Poista
    2. Ei kai meilläkään ihan rumbaksi tätä voi kutsua. Kahdella lapsella 1 harrastus ja yhdellä 2. Syksyllä neljäs ehkä aloittaa yhden harrastuksen. Kun lapsia on neljä, niin se jo aiheuttaa pientä rumban poikasta.
      Kyseessä on Moriartyn kirja.

      Poista
  2. Minä tykkäsin Rämön kirjasta Islantilainen voittaa aina. Pitää lukea tuo perhekirjakin.

    Minulle kevyttä kesälukemista on Jojo Moyesin kirjat ja Botswanaa sijoittuvat superleppoisat dekkarit joissa seikkaillee Mma Ramotswe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myös lukenut tuon Rämön edeltävän kirjan ja pidin myös siitä paljon.

      Mma Ramotswet ovat mun suosikkeja, nyt on uusin varauksessa kirjastossa, mutta voi olla, ettei se ihan kesälomaksi ehdi tulla. Jojo Moyes on minulta jäänyt jostain syystä kokonaan tutustumatta, ehkä lainaan jonkun hänen kirjansa kevyeksi kesälukemiseksi.

      Kiitos vinkeistä ja hyvää kesää!

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina!